Cadourile pentru copii – între răsfăț și educație

Cadourile pentru copii nu sunt niciodată ușor de ales, indiferent că vă aflați în ipostaza părintelui sau a unui prieten de familie care este nevoit să cumpere un cadou pentru copilul unui prieten drag. Copiii sunt ușor dificili, cât vine vorba de cadouri și asta pentru că darurile pe care le duceți trebuie să îndeplinească mai multe criterii:

  • să fie cadouri pentru copii atrăgătoare, de preferat cât mai drăguț ambalate(pentru că știți cât de mult contează ambalajul și etichetele în zilele noastre, chiar și pentru copii, din păcate). Trebuie ca darurile pe care le duceți destinatarului mofturos să îl facă să se simtă în centrul atenției, să arate că v-ați străduit.

Așa că mare atenție, cititori! Copiii, deși nu pot să exprime acest lucru prin cuvinte clare, îți dau seama imediat dacă v-ați chinuit să alegeți acel cadou. Nu puteți lua la întâmplare din magazinele cu jucării orice cadouri pentru copii care vă ies în cale. Așa că uitați de asta și încercați pe cât posibil să vă cunoașteți destinatarul. Iar o idee nu prea bună este să întrebați părintele ce crede că și-ar dori odrasla lui. Niciun părinte cu bun-simț nu vă va indica ce să cumpărați și va insista că nu este nevoie să vă deranjați. Cel mai bine puneți întrebări despre hobbyurile copilului respectiv, întrebări de genul: se uită la desene? ce desene îi plac? cu ce personaj se identifică? cântă la chitară? mănâncă ciocolată? este alergic la vreo aromă de ciocolată? practică sport? etc. Un copil va arăta sincer dacă îi place sau nu cadoul respectiv. Desigur, există și unii copii care se plictisesc extrem de repede. Așa că nu vă bosumflați dacă după nici o jumătate de ceas vă vedeți cadourile pe care ați cheltuit o mică avere abandonate într-un colț al camerei. Așa este felul lor de a fi.

Mare atenție și la preferințele celui mic, indicate de părinți. Dacă îl adoră pe Spider Man, nu te avânta să îi cumperi un robot Bat Man, chiar dacă tu îl găsești simpatic și sofisticat.cadouri de sarbatori

  • să fie cadouri pentru copiii cu rol educativ – cam asta își doresc părinții în zilele noastre. Iar când spunem cu rol educativ, nu ne referim la cadouri plictisitoare. În acest caz, este important să cunoașteți vârsta copilului respectiv. Dacă nu are nici 7 ani, nu vă așteptați să primească cu drag niște cărți de lectură complicat. Mai bine, alegeți cărți de colorat sau cu tot felul de jocuri care să-i țină mintea ocupată. Sau un puzzle pe care să-l rezolve chiar împreună cu dumneavoastră sau părinții.
  • evitați, și în cazul cadourilor pentru copii hainele, parfumurile sau alte produse de îngrijire corporală, mai ales dacă nu ați avut până acum copii și nu vă pricepeți la mărimi & co. Rămâneți lejer în sectorul jucării-jocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *