De ce trebuie să ții cont atunci când alegi cadoul de Crăciun

Crăciunul este acea perioadă a anului care se bucură de o dublă semnificație: pe de-o parte ai ocazia să te apropii de cei dragi, petrecând momente frumoase împreună, iar pe de altă parte, ai ocazia să oferi și să primești o mulțime de cadouri. Pentru că da, Crăciunul înseamnă și bucuria de a dărui. Ca să nu mai vorbim că există și obiceiul numit „Secret Santa”.

Secret Santa – sau cadoul de Crăciun ce urmează a fi primit de la o persoană a cărei identitate rămâne necunoscută până în momentul dăruirii cadoului respectiv. De regulă, destinatarul cadoului se stabilește prin extragerea unui bilețel cu numele acestuia. Așadar, se poate spune că nu tu alegi cui îi oferi darul, ci destinul alege pentru tine. Însă ce faci atunci când ai de oferit un astfel de cadou de Crăciun și nu ai habar ce ai putea cumpăra, mai ales dacă nu îți cunoști prea bine destinatarul?

Îți spunem noi de ce trebuie să ții cont atunci când alegi cadoul de Crăciun și astfel durerile de cap vor fi lăsate deoparte:

  • Așa că atunci când vine vorba de Secret Santa, trebuie să ții faptul că cel mai bun lucru pe care îl poți face, este ca cel cărui îi este adresat cadoul să simtă că te-ai străduit. Chiar dacă nu poți aloca un buget prea mare pentru un astfel de cadou, este foarte important să încerci să îi iei persoanei respective ceva ce îi place. Nu ceva ce îți place ție, ci ceva ce i-ar plăcea lui Dacă ai timp și ceva talent, poți încerca să îi faci un cadou personalizat. Poate un desen sau o decorațiune de iarnă handmade. Poți să cumpere o cutie de bijuterii sau o ramă de lemn și să le pictezi tu cu elemente care îl reprezintă pe destinatarul tău. Ar fi un minunat cadou de Crăciun.

 

  • Felicitarea este de asemenea importantă. Mesajul pe care încerci să-l transmiți trebuie să fie cât mai original. Așa că uită de clișeele și textele copiate de pe internat. De multe ori și modul în care împachetezi cadoul respectiv spune ceva despre tine. Dacă ești o persoană atentă la detalii, nu vei neglija acest aspect. Însă dacă ai două mâini stângi atunci când vine vorba de împachetat, roagă un prieten să te ajute. Uneori, și vânzătorii de la magazin sunt amabili se oferă să facă asta pentru tine.

 

  • Dacă nu știi prea multe despre persoana pentru care vei fi anul ăsta ”Secret Santa”, încearcă să stai de vorbă cu apropiații acesteia, fără ca ea să afle căci altfel vrei strica întrega surpriză. O soluție ar fi să-i urmărești ceva timp și postările de pe Facebook. Dacă posteză mai mereu chestii legat de pisici sau citate motivaționale, vei știi cu siguranță ce ar trebui să alegi. Trebuie să fii atent și la lucrurile pe care această persoană nu le suportă. Ar fi tot aiurea să-i cumperi niște lumânări cu arome fructate, când persoana respectivă are alergie la un astfel de miros. Sau să-i cumperi o jucărie de pluș sau o pernă în formă de albinuță, iar destinatarul tău să aibă fobie de ace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *